Fyrskeppets utrymmen

Fyrskeppet Biskopsudden ligger förtöjd Biskopsuddens marina, Djurgården vid Stockholms infartsled där alla vackra fartyg passerar förbi utanför vardagsrumsfönstret. Djurlivet är påtagligt, vackra svanar häckar här och det är en fröjd att se dem starta sina flygturer och komma in för landning! Morgonkaffet på akterdäck en stilla morgon är en magisk upplevelse!

Hela 280 m2 i själva Fyrskeppet, utöver det har du tillgång till ytorna utomhus på akterdäck, fördäck samt bryggor. Eget vatten för ett dopp i havet, brygga mot Fyrskeppet där du kan lägga till med egen båt. Pontonen på ytterligare 280 m2 har du dessutom tillgång till.

Följ med så tar vi en liten rundvandring…

Tre sovrum – Två på trossdäck längst ned i fartyget och ett mindre i fyrtornet.

Sovrum Sviten

Vi börjar med Förliga Sviten som ligger på trossdäck längst förut i fartyget. Här finns gott om plats med en rejäl dubbelsäng. Runda ventiler släpper vackert in dagsljuset. Från sovrummet har du direkt kontakt med badrummet
Badrum från sovrum 300x167
Badrum med bastu, dusch och Jacuzzi-badkar modell större. Musikanläggning integrerat i hela fartyget så koppla in den musik du vill, dämpa belysningen, tänd några ljus och bara njut…
Badrum Svit 300x167

Aktra sovrummet ligger på trossdäck längst akterut i fartyget. Här sover du gott i en dubbelsäng invaggad av fartygets små rörelser. Eget badrum med dusch och toalett.
aktra sovrummet

Mitt emellan sovrum ligger det stora köket och TV salongen i en gemensam öppen planlösning. Här samlas ni för den gemensamma matlagningen, umgås och skapar tillsammans!
Köket 300x167
I andra ändan på den öppna planlösningen soffgrupp och TV med 5:1 surroundljud Bose högtalarsystem, styrt via Sonos system för ljudkontroll hela fartygets utrymmen.
TV soffgrupp

Nu kliver vi upp en våning till fartygets salonger, på bilden nedan ser du trappan du kommer upp från. Den öppna spisen i svart med stort Kockums varv emblem, det varv där hon en gångs skapades 1898. Stor öppen salong, med parkett och notat golv där kompassrosen ligger rakt under fyrtornet. Bilden ljuger något, rummet är bredare än vad som det ser ut då rummet delvis är format runt det runda fyrtornet. Vacker utsikt mot infartsleden med alla vackra båtar som passerar förbi.
salong med kompass 300x200
Här kan ni duka upp långbord för era gäster. All dukning och servis finns tillgängligt ombord.
Middagsdukning salong 300x200
Från salongen med utsikt mot infartsleden, allt som oftast passerar Briggen Tre Kronor förbi vardagsrumsfönstret på sina turer!
Briggen Tre kronor 300x167
Biblioteket som ligger i direkt anslutning till salongen, som mer har sin form och känsla av en officersmäss, här sjunker du gärna ned i fåtöljen för ett härligt samtal, läser, njuter av kaffet och avec efter middagen.
bibliotek klocka 300x167
Genom Biblioteket kommer du ut på fördäck. Vi passerar förbi det lilla fördäcket som är en riktigt skön sittplats att fånga kvällssolen på. Vi går upp ett plan till övre däck, där vi har Akterdäck och Fyrtornet samt det tredje sovrummet. Akterdäck med den fantastiska bardisken och stor sittyta. Middag på akterdäck i den sköna känslan av att sitta utomhus och njuta av kvällen. Om vädret trycker på så stänger vi bara till med sidoväggarna.
Akterdäck 300x167
I tornrummet bakom bardisken ligger ett mindre sovrum för en person, mysigt och unikt att sova i självaste Fyren! Vi tar oss upp längs trapporna till självaste Fyrtornets högsta rum.
Fyrskeppet tornet
Här har du utsikt 360 grader i alla väderstreck, en fantastisk utsikt. ett rum som i sin form inkluderar för sköna samtal. Tänd upp kandelabern och bara njut!

Välkommen till Fyrskeppet Biskopsudden, och en upplevelse att minnas för livet!
Fyrskeppet anläggning i profil